Tips voor aannemers en zelfstandigen – freelance versus professionele werknemers

aannemer

Tips voor aannemers en zelfstandigen – freelance versus professionele werknemers

Een opdrachtnemer, ook wel zzp’er of freelance opdrachtnemer genoemd, is een persoon die op contractuele basis werkzaamheden verricht voor een derde partij, in plaats van als werknemer van het bedrijf. Het zijn van een onafhankelijke contractant betekent niet dat de werknemer daadwerkelijk voor zichzelf werkt, in plaats daarvan zijn het onafhankelijke contractanten die onderworpen zijn aan de controle van het bedrijf dat hen in dienst heeft. Het is in het belang van het bedrijf om een aannemer in te schakelen voor het voltooien van de werken die zijn aanbesteed, want wanneer het werk is voltooid, hoeft het bedrijf zich geen zorgen te maken over het betalen van de aannemer. Daarom is het in het belang van het bedrijf om aannemers in te schakelen om de kosten te minimaliseren.

Bij het gebruik van de diensten van een aannemer zijn er een aantal voordelen aan het gebruik van deze strategie, waarvan de eerste de mogelijkheid is om geld te besparen. Wanneer een aannemer als zelfstandige werkt, stort de persoon die het contractwerk uitvoert meestal een deel van de winst van zijn werken in zijn eigen zak amersfoort overvloedig. Dit percentage ligt vaak in het bereik van vijftig tot zeventig procent, maar het hangt allemaal af van het type freelancer dat wordt geleverd en van de vaardigheden van de freelancers zelf. Omdat de economie de afgelopen jaren nog steeds tegenwind heeft gehad, kiezen veel mensen nu voor contractwerk en hebben freelancers een manier gevonden om aan het werk te blijven en tegelijkertijd een aanzienlijk inkomen te creëren.

Naast het voor de hand liggende voordeel van het vermijden van extra belastingen, stelt het gebruik van een onafhankelijke contractant de werknemer ook in staat meer van zijn salaris te behouden, wat kan helpen de effecten van inflatie te compenseren. Tegenwoordig, met meer mensen die afhankelijk zijn van deeltijdbanen of uitzendwerk, kan het voor de persoon in kwestie heel voordelig zijn om in dienst te blijven en geen extra belastingen te betalen aan de overheid. Een laatste voordeel van het gebruik van de diensten van een aannemer is dat ze geen sociale zekerheid, inkomstenbelastingen of andere soorten federale en staatsbelastingen innen. In feite bestaat er niet zoiets als een onafhankelijke contractant; elke persoon die zich bezighoudt met contractactiviteiten is betrokken bij een sociale interactie met andere individuen.

Site bezoeken voor meer info: Bouwbedrijf Hop

Close